Akadálymentesség

PARKOLÁS GÉPJÁRMŰVEL 

 

A Budai Vár területén történő parkolás szabályozása és kezelése a Várgondnokság hatáskörébe tartozik. 
Mozgáskorlátozott személyek díjmentesen és engedély nélkül behajthatnak akkor, ha érvényes parkolási igazolványukat a szélvédő alatt a sorszámmal ellátott oldalával felfelé, jól láthatóan elhelyezik. A sorompónál lévő készülék „hotel” gomjának megnyomása után kiadott kártyát ki kell venni, majd távozáskor a készülékbe be kell helyezni. Az ott levő személyzet szükség esetén segít. A Dísz téren lévő sorompón is át lehet jutni, és be lehet hajtani egészen a Galéria A-B épülete által körülölelt udvarig is (Hunyadi-udvar), ahol az épület mentén találhatók kijelölt parkoló helyek. (forrás)

 

 

BEJUTÁS AZ ÉPÜLETBE

 

Kerekesszékkel érkező látogatóink számára a következő bejutási lehetőségek biztosítottak:

- A "B" épület szolgálati bejárata mindig használható, ide az árkád jobb oldalán található rámpa segíti a pár fokos lépcsőn való feljutást. Az előcsarnokban a portaszolgálat értesíti a teremőrséget, hogy egy teremőr kísérje át az érkezőket a lifthez, illetve a meglátogatni kívánt kiállításhoz.

- Az "A" épület szintbeni bejáratán keresztül csak ott megrendezett időszaki kiállítás ideje alatt lehet bejutni. Az B-C-D épületben lévő állandó kiállítások az 1. emeleten át közelíthetőek meg. Az emeletre való feljutáshoz kérje teremőreink segítségét.

 

 

KÖZLEKEDÉS ÉPÜLETEN BELÜL

 

A B-C-D épület egyes szintjei között látogatóink önállóan közlekedhetnek. A C épület aulájában működő jobb oldali lift kerekesszékkel is használható. Teremőreinkhez bármikor fordulhatnak segítségért. 

 

 

MOSDÓ

 

Kerekesszékkel is használható mosdók a B épület 1. emeletén a Munkácsy termek bejáratával szemben található.