RENDEZVÉNYEK A VÁROS FELETT

 

C ÉPÜLET KUPOLATÉR
B ÉPÜLET BÁLTEREM
A ÉPÜLET - FÖLDSZINT
B ÉPÜLET ELŐADÓTEREM ÉS TÁRGYALÓ

 

 

Akár több száz fő befogadására alkalmas tereivel, különleges atmoszférájával és Budapest legjobb panorámájával a Magyar Nemzeti Galéria a város egyik legimpozánsabb rendezvényhelyszíne.

 

Kupolaterei, bálterme, csodálatos teraszai, előadó- és tárgyalótermei és kiállítóterei egyedülálló, kulturális programmal fűszerezett események kedvelt helyszínei; kiváló hátteret biztosítanak gálavacsoráknak, díjátadóknak, állófogadásoknak, koktélpartiknak, banketteknek, ügyféltalálkozóknak és sajtótájékoztatóknak.

 

Különleges igények esetén a Galéria művészettörténészei, múzeumpedagógusai és szakértői személyre szabott, kiállítás-, téma- vagy csoportspecifikus tárlatvezetésekkel, gyerekprogramokkal, tréningekkel, workshopokkal és gyerekprogramokkal egészítik ki az Ön elképzeléseit rendezvényére.

 

Az ínyenc érdeklődőket a Galéria kulisszái mögötti rejtett zugokkal, egyedi tárlat- és épületvezetésekkel, képzőművészeten alapuló önismereti túrákkal és restaurátorműhely-látogatással várjuk.

 

Kérje ajánlatunkat az alábbi e-mail-címen:

event@szepmuveszeti.hu

 

 

FŐBB HELYSZÍNEINK

 

C ÉPÜLET KUPOLATÉR

A XIX. és XX. századi művészetet bemutató kiállítótér ideális és egyben exkluzív helyszín nagyszabású, színvonalas díszétkezések, protokolláris fogadások számára.

A központi teremhez három balkon is csatlakozik, melyekről lenyűgöző dunai panoráma látható.

Nyári eseményekre a teraszok önállóan is bérelhetők.

 

A helyszín területei:
1. emelet és teraszai, Csontváry pihenő, 2. emelet és 3. emelet

Kapacitás:

Állófogadás 700 főig, ültetett vacsora 580 főig rendezhető.

Érkezés:

A Duna felőli oldalon a Savoyai terasz felől

Kilátás:

Dunai panoráma

 

 

B ÉPÜLET BÁLTEREM

A reprezentatív, boltíves Bálterem kiválóan alkalmas exkluzív gálavacsorák, sajtótájékoztatók, konferenciák, valamint zenés, táncos események lebonyolítására. A terem teljes hosszában végigfutó, nagy alapterületű, fedett teraszáról gyönyörű budai látkép tárul elénk. 

 

A helyszín területei:

B aula a vendégek fogadására, 1. emeleti Bálterem és terasza

Kapacitás:

Állófogadás 350 főig, ültetett vacsora 220 főig, konferencia 300 főig

Érkezés:

A budai hegyek felőli oldalon, a Hunyadi udvarból

Kilátás:

Kilátás a budai hegyekre

 

 

A ÉPÜLET – FÖLDSZINT

Az 1970-es években teljesen felújított épületszárnyban a Magyar Nemzeti Galéria reprezentatív, rendkívüli méretű műveket is befogadni képes, nagy időszaki kiállításai kapnak helyet. A vörös márványborítású terem nemcsak reprezentatív, de kötetlenebb hangvételű rendezvényekre is alkalmas.

 

Kapacitás:

A földszinten állófogadás 300 főig, ültetett fogadás 160 főig rendezhető.

Érkezés:

A budai hegyek felőli oldalon, a Hunyadi udvarból

Megjegyzés:

Az A épület földszintje az épületben zajló időszaki kiállítások időtartama alatt használható rendezvényekre.

 

B ÉPÜLET ELŐADÓTEREM ÉS TÁRGYALÓ

A kisebb termek – melyek falait az 1956 utáni új nemzedék immár klasszikussá vált alkotásai díszítik – főként előadások, konferenciák és workshopok számára alkalmasak.

A tárgyalóteremben egy 16 fős, mozgatható tárgyalóasztal található, az előadóterem 72 fős széksorosan berendezve (kiüríthető).

 

 

PARKOLÁS, MEGKÖZELÍTÉS, KÖRNYEZŐ TERÜLETEK

 

A Magyar Nemzeti Galériának nincs külön parkolója. A parkolás és behajtás a Hunyadi és az Oroszlános udvarba, valamint e területek és a Savoyai terasz bérlése a Várgondnokság Nonprofit Kft. hatáskörébe tartozik.

Parkolni lehet még a Dózsa György téren és az Attila úton, illetve a Dísz téren.

 

 

KIZÁRÓLAGOSSÁG

 

A Magyar Nemzeti Galériában nincs kizárólagos catering, technikai és egyéb, a rendezvények szervezésében közreműködő partner.

 

 

RENDEZVÉNYSZABÁLYOK

 

A Galéria épülete fokozottan védett műemlék: a termek elsősorban vacsorákra, konferenciákra bérelhetők ki. Szélsőséges műsorelemeket nem engedélyezünk, így egyes rendezvényterekben nem minden típusú program, zene és tánc engedélyezett, ezekkel kapcsolatban előzetes egyeztetés szükséges.

Általános rendezvényszabályzatunk elérhető itt.